Over mij.

Je bent zoveel sterker dan je denkt! Maar soms kun je dat gevoel verliezen, jezelf kwijt raken en niet meer precies weten wat nu echt belangrijk voor je is. Dit soort gevoelens ontstaan niet opeens, ze zijn het gevolg van een jarenlange opeenstapeling van ervaringen en overtuigingen. Het lijkt alsof je vast zit en de regie verliest.

"In de haven is het schip veilig, maar daar zijn schepen niet voor gemaakt."

-William Shedd

Mijn naam is Eric Fiolet en ik ben lifecoach en loopbaancoach in omgeving Amersfoort.
Als ervaren coach met een ICF geaccrediteerde opleiding ga ik uit van de mogelijkheden van mensen. Naast de nodige levens -en loopbaan ervaring heb ik de opleiding Co-Active Coaching® afgerond. Mijn doel is om jou te helpen ontdekken wat werkelijk belangrijk is in je leven en hoe je daar meer mee kunt doen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en Coachfinder van Psychologie Magazine.

Wil je meer over mij  weten of ben je benieuwd naar wat ik jou als coach kan bieden?

Meer over mij.

Mijn missie: door middel van coaching anderen te helpen ontdekken hoe je meer tevredenheid, energie en zelfacceptatie kunnen bereiken.
Daarnaast ben ik getrouwd, vader van twee dochters, woon ik in Amersfoort en werk ik als Klantmanager bij een duurzame verzekeraar.

Levenservaring

Van nature ben ik een positief en opgewerkt persoon. Lange tijd had ik het gevoel dat ik alle controle over mijn leven had. Toen ik in november 2016 door toevallige gebeurtenissen figuurlijk tegen een enorme muur opliep, begon ik de schaduwzijde van het leven beter te leren kennen.  En ondanks dat ik al vele jaren daarvoor van heel dichtbij kennis had gemaakt met het verlies van dierbare personen en dacht te weten wat pijn en verdriet was, leek er dit keer iets anders aan de hand.  Ik kon tijdelijk niet meer werken, niet meer ontspannen of slapen en belandde in een donkere, vicieuze cirkel. Daar heb ik ervaren hoe krachtig angst kon zijn. Was ik overspannen? Of had ik misschien een burn-out? Het leek alsof er geen label op te plakken was.

Het is mij nooit helemaal duidelijk geworden waar mijn klachten en hevige reacties vandaan kwamen. Belangrijker is dat ik met behulp van coaching, veel lezen en oefenen weer beter werd. Midden in deze fase nam ik mijzelf voor: als ik ooit uit dit diepe, donkere dal kom wil ik iedereen laten ervaren dat je zoveel sterker bent dan jezelf denkt…!

Werkervaring

Meer dan tien jaar heb ik in de retail sector gewerkt, waarvan de laatste jaren in senior management posities. Ik heb zowel als manager en leider de nodige ervaring opgedaan en de afgelopen jaren eveneens als coach voor IKEA Nederland gewerkt. Sinds 2019 ben ik met veel plezier aan het werk als Manager Klantbeleving bij verzekeraar a.s.r. Nederland. Tegelijkertijd ben ik gestart met mijn eigen coaching praktijk in Amersfoort. Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn profiel.

 • Customer Success Manager,  a.s.r. Nederland (huidig)
 • Freelance coach (huidig)
 • Sales Manager, IKEA
 • Certified IKEA coach
 • Customer Relations Manager, IKEA
 • Diverse management posities,
 • Co-active coaching (volledige opleiding)
  CTI (ICF geaccrediteerd)

 • Coaching Fundamentals
  Schouten & Nelissen (ICF geaccrediteerd)

 • Leiderschapstrainingen via Time to Grow
  • Change management
  • Lessen in Leiderschap
  • Van Strategie naar Resultaat

 • Bachelor of Social Work
  Hbo diploma – Hogeschool van Amsterdam